ДАНС извършва проверки в Българския енергиен холдинг, съобщава БНТ. От агенцията

...
ДАНС извършва проверки в Българския енергиен холдинг, съобщава БНТ. От агенцията
Коментари Харесай

ДАНС извършва проверки и в БЕХ

ДАНС прави инспекции в Българския енергиен холдинг, оповестява Българска национална телевизия. От организацията не са удостоверили, само че и не са отрекли информацията.

Агентите на ДАНС още преди седмица са почнали инспекции на част от покупко-продажбите, сключвани от Българския енергиен холдинг. Проверява се и сигурността на служебната информация, която се съхранява в холдинга.

Проверката не била свързана с плановете за газова връзка сред България и Гърция, както и с " Балкански поток ", твърди още Националната телевизия.

Само преди 20 дни стана ясно, че чиновници на ДАНС са влезнали за инспекция и в профилираната прокуратура. Тогава служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков разгласи, че чиновници на ДАНС се намират в профилираната прокуратура, където по линия на директния контрол извършват инспекция на материали, които съдържат класифицирана информация. Той разгласи, че това било рутинна работа и нямало нищо чрезвичайно в това. " Включително, когато бях ръководител на Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства (СРС), те са идвали неведнъж да ревизират по тази линия и в това аз не виждам безусловно никаква " бомба " ", съобщи Рашков.

Той назова тогава измислици изказванията, че хората на ДАНС изземвали документи по следствия и, че с сходни тези някой, най-вероятно ГЕРБ целяла да внася ужас в страната.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР